“Je visie zal alleen helder worden wanneer je in je hart kijkt. Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt ontwaakt.”
C.G. Jung

Voor wie is Analytische Therapie geschikt?

Analytische therapie is geschikt voor iedereen die, samen met een therapeut, een zoektocht wil starten naar de eigen diepere drijfveren en aansturende patronen die ten grondslag liggen aan de uitdagingen waar je dagelijks mee worstelt en die je opgelost wil zien.

Redenen om te starten met Analytische Therapie

Als je vastloopt in je leven, soms zonder duidelijke oorzaak, maar vaak wel met een of meerdere van de volgende problemen:

  • Existentiële vraagstukken: Is dit het nu? Je wilt leven vanuit liefde in verbinding met jezelf en jou omgeving.
  • Existentiële trauma’s veroorzaakt door een bedreiging van je bestaan. Je bent aan het overleven geslagen. Je leeft niet meer voor jezelf maar voor anderen.
  • Frustratie door wat er op je pad komt en waarvan je denkt dat je er niets aan kan doen. Is dat echt zo?
  • Wakker liggen van onverklaarbare dromen en willen weten wat ze te vertellen hebben. Ga op ontdekkingtocht naar jezelf!
  • Al jaren loop je rond met psychische problemen maar je hebt nog steeds geen structurele oplossing gevonden.

Maar ook als je gewoon jezelf beter wilt leren kennen. Je wilt weten wie je onbewust nog meer bent, zodat je voller in het leven kunt staan!

Wat kun je verwachten?

We starten met een vrijblijvend intake gesprek. In dat gesprek maken we kennis met elkaar en gaan we kijken wat analytische therapie in jouw specifieke geval voor je kan betekenen. Voor een intake trek ik 90 minuten uit, voor een normale sessie 60 minuten. De gesprekken zullen wekelijks of 2-wekelijks plaatsvinden.

We gaan aan de slag met behulp van verschillende methoden.
De belangrijkste daarbij zijn:

  • Gesprekken van hart tot hart
  • Droomanalyse
  • Visualisatie
  • Creatieve uitingsvormen zoals tekenen en schilderen

Daarnaast maak ik gebruik van beeldende verhalen en mythen die ondersteunend kunnen werken in het ontwikkelingsproces waar je middenin zit.

De mens als totaliteit

“Slechts wat de mens werkelijk is, heeft helende kracht, alles wat in het onbewuste ligt wil verwezenlijkt worden”
C.G. Jung

Bij analytische therapie zien we de mens als totaliteit. Alles hangt met alles samen. Lichamelijke klachten kunnen mogelijk ook door psychische oorzaken zijn ontstaan. Er dient een balans te zijn tussen lichaam, geest en ziel om helend te kunnen werken.